GHIDUL CHIRURGICAL
legatura dintre planificare si
chirurgie

Un ghid chirurgical personalizat asigura inalta acuratete de forare si plasare a implantului, se potriveste perfect si confera siguranta si predictibilitate chirurgiei pe implante.

Cateva din avantajele folosirii ghidurilor chirurgicale in implantologia orala:

* tehnicile minimal invazive reduc durerea postoperatorie, edemul si timpul de vindecare.

* chirurgia protetica controlata duce la un rezultat estetic natural.

* fara surprize neplacute in timpul sau dupa o interventie chirurgicala, evitarea stresului pentru dumneavoastra si pacient

* timp chirurgical redus si fara complicatii neprevazute.

* planificare precisa si predictibila, fara costuri suplimentare neprevazute la plasarea implanturilor  (implanturi suplimentare, bonturi speciale, etc).

Pasii care trebuiesc urmati in vederea
realizarii unui ghid chirurgical:

PASUL 1

Dupa consultatia in cabinetul stomatologic, pacientului i se stabileste diagnosticul si planul de tratament.

PASUL 5

Modelele cu sabloanele,  bite index-ul (inregistrarea muscaturii), tomografia 3D si planul terapeutic sunt trimise la firma producatoare pentru realizarea ghidurilor chirurgicale.

PASUL 2

Pregatirile pentru scanare: pacientului i se  iau un set de amprente, pe baza carora se vor realiza niste  proteze de scanare din material radiopac si i se inregistreaza ocluzia (muscatura)

PASUL 6

Fabricarea ghidului chirurgical si furnizarea acestuia cabinetului stomatologic.

PASUL 3

Cu aceste proteze de scanare, pacientului i se va efectua o tomografie dentara 3D (CBCT) in centrul de radiologie.

PASUL 7

Momentul chirurgical: chirurgul fixeaza ghidul in gura pacientului si pozitioneaza implanturile doar in pozitia permisa de ghid, reducand la minim erorile care ar putea in cursul acestei interventii si asigurand o vindecare rapida si un efect estetic maximal.

PASUL 4

Planificarea in echipa, cu ajutorul softwarelor de imagistica, a planului de chirurgie ghidata, in care vor fi prefigurate pozitia ideala a implanturilor si a viitoarelor lucrari dentare: inclusiv forma dintilor, marimea lor, ocluzia (muscatura), etc.

Pentru mai multe informatii legate de ghidurile chirurgicale,  oferta de pret, va rog sunati-ne pentru planificarea unei intalniri la telefon: 0729 039 032.